Remakrydset

Rema-krydset – en lang historie kort fortalt

Stenderupvej er blevet fartdæmpet efter mange års arbejde med problemet. Jeg har ikke hørt nogen negative kommentarer omkring udformning og funktion, så forhåbentlig en mange tilfredse med resultatet af arbejdet på stedet.

Skitser

Allerede i Beboerforeningsformandens beretning for 2003 optræder trafikdæmpning af Stenderupvej. Vi ønsker os penge til at få lavet en skitseplan. Dem får vi i 2005, og i 2006 bliver en omfattende plan forelagt af kommunens vejingeniør på Beboerforeningens generalforsamling. Planen gælder hele vejstykket fra Eegsvej til Sønderbyvej. Den bliver godt modtaget, men er desværre temmelig dyr, så den får ikke politisk opbakning. I 2008 laver Beboerforeningen en underskriftindsamling for at få gang i planen, hvilket resulterer i en ny plan, som igen forelægges på vores generalforsamling nu i 2009. Den omfatter kun selv krydset og bliver faktisk mere eller mindre skudt ned på mødet. Bestyrelsen går lidt i ”tænkeboks”, men laver en aktion omkring kommunalvalget 2009. Vi tager nemlig alle valgplakater ned i krydset, fordi de forværrer de i forvejen håbløse oversigtsforhold.

Forældre på banen

Der går nogle år, men så bliver 4.-6.klasse lukket i Sdr. Stenderup, hvilket betyder flere børn fra Agtrup-området til Bjert skole. Det rigtig gode ord her er SKOLEVEJ, det er et ord som kan oplukke kommunale pengekasser. Der kommer en ny skitse i 2015, som flere bl.a. Beboerforeningen får til høring. Den dækker også kun krydset og er mere overkommelig prismæssigt end den første skitse. Så går der igen lang tid, men pludselig er arbejdet i gang, og nu er det færdigt tilsyneladende til alles tilfredshed. Ja det er jo stadig svært at køre mod vest ud på Stenderupvej fra Engløkke, men en løsning på det problem kræver at et hus bliver lagt ned. Til gengæld er hastigheden på Stenderupvej kommet ned, og det er rigtig godt.

Hvad kan vi lære?

Nok først og fremmest at ting tager tid, men også at det er hensigtsmæssigt at trykke på de rigtige knapper (hvis man kender dem). Alle foreninger incl. halvørådet arbejder med ønsker og planer. Jeg vil bare opfordre til at holde ud og holde fast – ting lykkes. Sommetider efter 14 år, forhåbentlig ofte lidt hurtigere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *